Rólunk

Cégünk egy 1912-ben alapított vasöntöde telephelyén jött létre, többszörös
átalakulás, majd privatizálás révén. Tevékenységünk fő profiljának kialakításához az első impulzust a 80-as évek nagy budapesti városrekonstrukciós munkákban való részvétel adta meg. A pesti Belváros, a Dunakorzó, a Várnegyed és a felújított hidak díszöntvényeinek, kandelábereinek az újraöntése óta egy nagy gyakorlattal rendelkező szakembergárda alakult ki.

Vasöntést a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő indukciós kemencével végzünk évi 400-600 tonna mennyiségben. Alumíniumolvasztás gázégő-fejes olvasztótégelyekben történik. Termelésünk évi 50-100 tonna. Kisebb mennyiségben (mintegy 15 tonna/év) bronzot is öntünk.

Öntvényeink képezik az alapját késztermékeinknek. A nálunk hiányzó technológiákat külső alvállalkozók bevonásával pótoljuk, majd saját összeszerelő műhelyünkben komplett, a mai kor és a megrendelők igényeinek megfelelő gyártmányokat állítunk elő. Több százra tehető a típustermék-kínálatunk -köztük kandeláberek, padok, asztalok, utcai pollerek-, de egyedi elképzeléseket, rekonstrukciós munkákat is elvégzünk.

Megrendelőink körét főleg önkormányzatok, nagyberuházók teszik ki, de igényesebb magánépítkezők is kezdik felfedezni a szolgáltatásainkban rejlő lehetőségeket.

Ajánlatunk áttanulmányozása után látogassa meg személyesen is telephelyünket, ahol készséggel állunk rendelkezésére már a tervezés fázisában.

Referenciáinkból